Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
fiókadatok Swiss Post FreeRDP airOS NOYB NGO informatikai tesztüzem IoT Flash Lengyelország threat intelligence CyberTrace kibertámadás kiberkémkedés Stay Safe Online 1Password Twitter jelentés Medicall digitalizációs projekt útmutató Sisyphus törvénymódosítás Cloudflare US-CERT álhírek Android Telegram Vietnám Brave Browser LibreOffice
 2018. március 28. 15:00

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) március 26-án közzétette, hogy vizsgálatot indít a Cambridge Analytica által begyűjtött több tízmillió Facebook felhasználói adattal kapcsolatban, annak tisztázására, hogy a közösségi platform részéről merül-e fel hűtlen adatkezelés.

Bővebben

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) március 26-án közzétette, hogy vizsgálatot indít a Cambridge Analytica által begyűjtött több tízmillió Facebook felhasználói adattal kapcsolatban, annak tisztázására, hogy a közösségi platform részéről merül-e fel hűtlen adatkezelés. Tom Pahl, az FTC fogyasztóvédelmi vezetője elmondta, hogy annak kiderítése is kiemelt fontossággal bír, hogy sérült-e az amerikai-európai adatvédelmi megállapodásnak (Adatvédelmi Pajzs) való megfelelés, illetve, hogy a cég végez-e olyan tevékenységet, amellyel kárt okozhat a fogyasztóinak. Ezzel párhuzamosan a Szenátusi Bírói Bizottság elnöke április 10-én meghallgatásra várja a Facebook vezérigazgatóját, hogy megvitassák a cég személyes adatok védelmével és monitorozásával kapcsolatos múlt- és jövőbeli politikáját. Emellett több iparági vezetőt is vár hasonló témájú megbeszélésre. A német igazságügyi miniszter eközben szigorúbb felügyeletet gyakorolna a Facebook felett és nagyobb átláthatóságot biztosítana a felhasználók számára.

(www.securityweek.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb