Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
PayPal Wired internetes keresők útmutató Mondelez malware hirdetés Ausztrália Europol USA HTTPS Mojeek helyzetkép SEC Consult ENSZ Észtország Dragonfly Apple 5G Harold T. Martin III jelentés internet szolgáltatók Symantec törvény Turla DuckDuckGo FLUSH+RELOAD MQTT Reddit GCSB
 2018. május 17. 13:33

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek eredményeképp a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks.

Bővebben

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek során a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks. A vádlott 2010-ben az NSA-nél is dolgozott, mielőtt a CIA alkalmazásába került volna, ahol 2016 novemberéig szoftvermérnökként tevékenykedett. Annak ellenére, hogy a hatóságok már egy héttel a 2017. márciusi szivárogtatás után gyanúsították Schulte-t, nem emiatt emeltek vádat ellene, hanem gyermekpornográf tartalmú anyagok birtoklása miatt. Schulte jelenleg börtönbüntetését tölti, amiért megszegte a számítógépes rendszerek használatától, valamint New York város elhagyásától való eltiltását. Az ügyészség valószínűleg vádat emel majd ellene a szivárogtatás ügyében is.

www.securityweek.com
Kevesebb
Hasonló hírek