Tisztelt Látogató!

Az Ön által meglátogatott weboldal hamarosan megszüntetésre kerül.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet megújult honlapját az nki.gov.hu webcímen érheti el, ahol az Intézetre vonatkozó információk mellett hasznos IT-biztonsági anyagokat talál.
Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Ausztria CrowdStrike Planetary UC Browser gitignore dekriptor MAC cím EU ELEx19 Toyota NSA RSA trójai NCCIC Duqu ENISA SensorVault Olaszország BeamWinHTTP Egyesült Államok Slack e-közigazgatás Málta CNIIHM GOSSIPGIRL CVE tanulmány Uber tömeges mefigyelés Kína Kanada
 2018. május 17. 13:33

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek eredményeképp a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks.

Bővebben

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek során a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks. A vádlott 2010-ben az NSA-nél is dolgozott, mielőtt a CIA alkalmazásába került volna, ahol 2016 novemberéig szoftvermérnökként tevékenykedett. Annak ellenére, hogy a hatóságok már egy héttel a 2017. márciusi szivárogtatás után gyanúsították Schulte-t, nem emiatt emeltek vádat ellene, hanem gyermekpornográf tartalmú anyagok birtoklása miatt. Schulte jelenleg börtönbüntetését tölti, amiért megszegte a számítógépes rendszerek használatától, valamint New York város elhagyásától való eltiltását. Az ügyészség valószínűleg vádat emel majd ellene a szivárogtatás ügyében is.

www.securityweek.com
Kevesebb
Hasonló hírek