Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Cloudflare adatszivárgás Cambridge Analytica bírság GCHQ iPhone Facebook Darknet Kanada Yossi Appleboum Triton/TriSIS routing hiba Android rootkit SAP Törökország kiberbiztonsági stratégia Australia Belgium közösségi média Sophos Belgacom zsarolóvírus Symantec Pakisztán CYOC mobil Trickbot cenzúra Zeus Panda
 május 17. 13:33

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek eredményeképp a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks.

Bővebben

A The New York Times és a The Washington Post szerint Joshua Adam Schulte-t, egy 29 éves szoftver mérnököt vádolnak a „Vault 7” szivárogtatással, amelynek során a CIA-től származó titkos hacker eszközökről közölt információkat a WikiLeaks. A vádlott 2010-ben az NSA-nél is dolgozott, mielőtt a CIA alkalmazásába került volna, ahol 2016 novemberéig szoftvermérnökként tevékenykedett. Annak ellenére, hogy a hatóságok már egy héttel a 2017. márciusi szivárogtatás után gyanúsították Schulte-t, nem emiatt emeltek vádat ellene, hanem gyermekpornográf tartalmú anyagok birtoklása miatt. Schulte jelenleg börtönbüntetését tölti, amiért megszegte a számítógépes rendszerek használatától, valamint New York város elhagyásától való eltiltását. Az ügyészség valószínűleg vádat emel majd ellene a szivárogtatás ügyében is.

www.securityweek.com
Kevesebb
Hasonló hírek