Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GhostMiner SamSam Europol tanulmány személyes adatok védelme Pinterest Irán Facebook Azure együttműködés MainOne Cable helymeghatározás Franciaország Microsoft CYOC Digi Darknet Sudpresse Oesterreichische Kontrollbank bűnüldözés Super Micro TeslaCrypt Kamerka kriptovaluta Operation Socialist incidensek NotPetya Yubico hírszerzés Etherum
 március 14. 12:34

Az Internet Security Research Group (ISRG) bejelentette, hogy elérhetővé vált az automatizált tanúsítvány kibocsátást megvalósító ACME protokoll kettes verziója, ami már képes a wildcard SSL tanúsítványok kezelésére, azaz támogatja az egy adott domain alatti összes aldomain egyetlen tanúsítvánnyal történő hitelesítését.

Bővebben

Az Internet Security Research Group (ISRG) bejelentette, hogy elérhetővé vált az automatizált tanúsítvány kibocsátást megvalósító ACME protokoll kettes verziója, ami már képes a wildcard SSL tanúsítványok kezelésére, azaz támogatja az egy adott domain alatti összes aldomain egyetlen tanúsítvánnyal történő hitelesítését. A wildcard tanúsítványok kizárólag az új verzióval érhetők el, az igényléshez pedig a használt kliens szoftver frissítése szükséges. Az ISRG közleményében jelezte, hogy szándékukban áll minden ügyfelet az új verzió alkalmazására bírni, ezzel együtt alapesetben a hagyományos, nem wildcard tanúsítványok használatát javasolják.

(www.community.letsencrypt.org)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb